1. Orientaatio verkkokurssin opiskeluun

Orientaatio

 

Esimiehillä on merkittävä rooli yhteiskunnallisesti tärkeän ja vaikuttavan terveydenhuollon kokonaisuudessa. Esimiehet tarvitsevat perusteltua tietoa päätöksenteonsa tueksi. Esimieheltä edellytetään kattavaa tietoa työmarkkinoista ja työoikeudesta, jota tämä kurssi tarjoaa.

 

Esimehen on ymmärrettävä ja hallittava oman yksikkönsä toiminta ja sen merkitys oman organisaationsa ja kunnan terveyspalvelujen kokonaisuudessa.

 

Esimiehen tehtävä on huolehtia työnjaon kehittämisestä ja johtaa näyttöön perustuvat toimintamallit käyttöön. Siihen hän tarvitsee tietoa, joista lähemmin osiossa 5.

 

Omassa organisaatioissa keskeisiä tiedonlähteitä ovat elektroniset potilastietokannat ja muut henkilöstöstä, organisaatiosta ja potilaista kertovat tietokannat.

 

Kuntatietoa on tarjolla monissa eri maksuttomissa tietokannoissa. Tieto päätöksenteon tukena on Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen julkaisu, josta saat tietoa, miten pääsee tarvittaessa kuntatiedon lähteille. Tilastokeskuksen tietokannat tarjoavat monipuolisen valikoiman taulukkomuotoista tilastotietoa eri käyttäjien tarpeisiin. Maksuttomat tietokannat sisältävät runsaasti keskeistä perustietoa Suomesta ja maailmalta.

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.