7. Medlem i Tehy

Inlärningsuppgifter

 

Efter att du börjat studera inom branschen ska du ansluta dig som medlem i Tehy. Du får värdefulla förmåner med detsamma samt ett försäkringsskydd som är nödvändigt inom branschen. Vi har försäkrat våra studerandemedlemmar även med en fritidsolycksfallsförsäkring.

 

Tehy är ett fackförbund för den yrkesutbildade personalen inom social- och hälsovårdsbranschen. Du kan vara vår medlem vare sig du studerar eller har avlagt en examen på andra stadiet, vid en yrkeshögskola eller på högre högskolenivå. De som avlägger sin första examen inom branschen ansluter sig som studerandemedlemmar till Tehys studerandeförening (endast på finska) och de som avlägger en andra examen ansluter sig som ordinarie medlemmar till den lokala fackavdelningen och uppger sig vara frånvarande från arbetet på grund av studier. Medlemskapet i Tehy är avgiftsfritt för både grundexamensstuderande och studerande som bedriver fortsatta studier.

 

1. Läs mer om försäkringsskyddet som Tehy har tecknat och fundera på i hurdana situationer du kan ha nytta av det.

 

2. Bekanta dig med Tehys studerandeförening (Endast på finska.) Studerandeföreningen gör ungdomars röst hörd vid förbundets beslutsfattande. Vad skulle du vilja ändra i Tehy?

 

3. Gå in på den närmaste fackavdelningens webbplats via sidan för fackavdelningar. Hur skiljer sig Tehys fackavdelning från Tehy?

 

4. Bekanta dig med hjälp av den bifogade videon (endast på finska) hur studerande kan ansluta sig till Tehy och varför det lönar sig att ansluta sig till fackförbundet redan under studietiden. Tehy-tutorer berättar varför. Har Tehy besökt din läroanstalt?

 

2 svar till “7. Medlem i Tehy”

  1. Janette Vene skriver:

    Onpa hyvä paketti. Hyvää tietoa työuraansa aloittavalle nuorelle tai iäkkäällekin työntekijälle. Asiat helposti ymmärrettävässä muodossa. Mahtava koulutuspaketti !

  2. Hyvä kertauspaketti kokeneemmallekin toimijalle.
    Apua myös tutorointiin.
    Kiitos!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.